Cursus / Workshop / Kinderfeestje

Atelier

CURSUS POTTENBAKKEN

Hoe leuk is dat! In een groepje van 3 personen ( dus bijna privéles ) leer je stap voor stap je eigen kopje, schaaltje of bordje te draaien op de elektrische draaischijf, deze te decoreren en te glazuren. 2 uur lang lekker met je handen in de klei! Je leert de mogelijkheden en onmogelijkheden van klei te ontdekken en je ontwikkelt je vormgevoel. Iedereen kan leren pottenbakken. Met wat doorzettingsvermogen en geduld kan ook jij na een aantal weken je eerste zelfgemaakte kopje of kommetje trots in je handen houden.

 

Praktische informatie:

*De cursus bestaat uit +/- 12 lessen van 2 uur.

*Lestijden wekelijks:

dinsdag 10.00 uur tot 12.00uur

woensdag 10.00 uur tot 12.00 uur

donderdag 10.00 uur tot 12.00 uur

 

*De cursus is verdeeld in 3 perioden:

September tot Kerst         

Januari tot Pasen                                                                                         

Pasen tot de zomervakantie 

Aan het einde van elke periode kunt je ervoor kiezen om door te gaan of te stoppen. Zo heb je de mogelijkheid het draaien je meer eigen te maken en meer technieken te leren. Tussentijds kun je starten als er een plek vrij is.

Er wordt rekening gehouden met ieders niveau en er is ruimte voor persoonlijke suggesties.

*3 cursisten per cursus (dus bijna privéles.)

*Prijs: 22,50 euro per les, dit is inclusief materialen en stookkosten van de producten. Lesgeld voor aanvang van een cursusperiode te voldoen.

Aanmelden en informatie via e-mail: info@destillebron.nl  of mob: 0622666059

 

WORKSHOP POTTENBAKKEN

Maak er een potje van !

Heb je altijd al eens willen ervaren hoe het is om op een draaischijf een potje te draaien? Dat kan nu bij Pottenbakkerij De Stille Bron! Een super leuke en leerzame workshop om met vrienden, familie of collega’s te doen. Veel persoonlijke aandacht en vooral veel plezier.

* De workshop wordt gegeven in de sfeervolle pottenbakkerij aan de Ewislaan 6 in Heiloo. 7 minuten lopen vanaf station Heiloo.

* Kosten zijn 30 euro p.p. (inclusief materialen en bakken)

* Tijden:   woensdag  13.30 uur tot 15.30 uur

                    Donderdag 13.30 uur tot 15.30 uur

* Gaat door vanaf 3 deelnemers, maximaal 6

* Info en opgave via e-mail: info@destillebron.nl of telefoon: 06-22666059

Er zijn 3 draaischijven aanwezig in de pottenbakkerij. Wil je met 4-6 personen de workshop doen dan delen we de groep in tweeën. Groep 1 gaat dan eerst draaien, groep 2 gaat een tegeltje beschilderen. Halverwege de tijd wisselen we. Vanaf 4 personen duurt de workshop 2.15 uur.

De werkstukjes worden na afloop gedroogd en gebakken in de oven op 950 graden en vervolgens geglazuurd met een transparante glazuur en nog eens gebakken. De werkstukjes kunnen ongeveer 3 tot 4 weken na de workshop opgehaald worden.

Vanwege de coronamaatregelen is het alleen mogelijk een workshop voor 2 personen te doen, de kosten zijn 35 euro per persoon.

Kinderfeestje

Geef je een feestje of vindt je het gewoon leuk om met een paar vriendjes en vriendinnetjes een workshop met klei te doen? Kom dan naar pottenbakkerij De Stille Bron! Er zijn verschillende mogelijkheden: Je kunt na een demonstratie proberen een potje te maken op de draaischijf, of een tegeltje beschilderen. Je kunt ook allerlei leuke dingen van klei maken zoals bijvoorbeeld een naambordje voor op je slaapkamerdeur of dierenfiguurtjes of andere grappige fantasie vormpjes.

De werkstukken kun je helaas niet gelijk meenemen. Deze moeten eerst drogen en gebakken worden op ongeveer 1000 graden. Na ongeveer 3 weken kun je ze op komen halen.

Praktische informatie:

*Woensdagmiddag van 13.30 – 15.00 

*Minimale leeftijd 7 jaar.

*Prijs per boeking is 75 euro, maximaal 6 kinderen. Dit is inclusief materiaal, bakken en wat lekkers mee naar huis.   

*De werkstukjes kunnen na het bakken ook nog geglazuurd worden met een transparante glazuur, de kosten hiervoor zijn 15 euro.              

Meld je aan via e-mail of bel 06-22666059

 

Reacties zijn gesloten.